DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN

Başka dil var diyenin,

Başka bir emeli var."

Ziya Gökalp

Millet hayatımızda, dil ve din, çok önemli iki ana kaynaktır. Millet, dil birliğinden güç alır. Dil bozulursa dille birlikte her şey bozulmaya başlar. Dilimizi bilerek veya bilmeyerek bozanlar, bozmaya çalışanlar, milletimizi de dünden bugünden koparıyorlar. Her geçen yıl yabancı dillerin boyunduruğuna biraz daha girdiğini gördüğümüz ses bayrağımız Türkçemize, ağzımızda annemizin ak sütü gibi helal ve temiz olan Türkçemize sahip çıkmak her Türk evladının asli vazifesi olmalıdır düşüncesindeyiz.  Orta Anadolu'nun incisi olan ve yeşilin binbir tonunu barındıran şirin ilçemiz Akdağmadeni'nde, bin yıl önce Türk'ün silinmez mührünün vurulduğu bu topraklarda, Türk dili ilelebet var olmalı; başka dillerin işgalinden de kurtulmalıdır. Mağazalardan sokaklara ana sütümüze akrep zehri karıştıran yabancı dillere meydan verilmemelidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün katılımıyla 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı'nın açılış günü olan 26 Eylül'ü her yıl “Dil Bayramı” olarak kutluyoruz.  Biz de Atatürk İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak dil bayramı vesilesiyle kâmusa uzanan el namusa uzanmıştır, anlayışıyla yükümlülük hissettiğimiz Türkçe farkındalığını artırmak amacıyla kültür ordusunun bireyleri olan öğrencilerimizle beraber ilçemizdeki ekmek teknelerine Türkçe isimler veren esnaflarımızı ziyaret edip teşekkür sertifikası takdim ettik. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve daha sonra geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz bu anlamlı etkinliğin Türk diline gereken önemin verilmesi hususunda bir adım olmasını temenni ediyor, Türkçe söyleyen, Türkçe hisseden, Türkçe düşünen aziz milletimizin Türk Dil Bayramını kutluyoruz.

Şühedası toprak altında olan bu aziz millet

Kendisi de dili de çekmeyecektir asla zillet

Selim Köse / Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni