Öğrenciyi tanıma teknikleri konulu sunum yapıldı.

16.03.2023 142

Okul rehberlik servisi ile iş birliği içinde hareket edilerek öğrenciyi tanıma teknikleri hakkında öğretmenlerimize sunum yapılmıştır. Bu sunumda anket, görüşme, gözlem, problem tarama listesi, sosyogram hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Bu teknikler sayesinde öğretmenler; öğrencilerin özelliklerini daha iyi tanıyabilmekte ve öğrencilere ona göre bireysel ve akademik yardımda bulunabilmektedir.  Öğrencilerin okul çalışmalarındaki gelişmelerini ve gelişmeler ile ilgili durumlarını daha iyi görülebilmektedir. Öğrencileri tanımak, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin başarısını geniş ölçüde etkilemektedir. Öğrencilerin tanınması, onların ilgi ve ihtiyaçlarına uygun programlar hazırlanması ve problemlerine uygun çözüm yollarının bulunması yapılan bu tekniklerin önemini arttırmaktadır.