YOZGAT / AKDAĞMADENİ - Atatürk İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Milli birlik ve beraberliğimizi arttırmak için okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenledik.

Ock

Öğrencilerimiz içerisinden akademik başarı gösteren ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize hediyeler verdik.

Ock

Okulumuzun kütüphane, laboratuvar, öğretmenler odası vb. ortak kullanım alanlarına bilim, sanat, tarihi alanlarda ki seçkin isimlerin resimleri asılarak o mekanlara o kişilerin isimleri verildi.

Türk ve İslam tarihine adını altın harflerle yazdırmış seçkin şahsiyetlerin resimlerini panolara ve kapılara asarak öğrencilerimizin milli kültür şuurunu artırmak amaçlandı.

Ock

Öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimizin rehberliğinde cami ve mescidler ziyaret edilmiştir.Bu kapsamda öğrencilerimiz uygulamalı olarak eğitim almıştır.

Ock

Öğrencilerimizde;toplumsal sorunlara karşı duyarlılığı arttırmak,hoşgörülü olmak,farklı fikirlere karşı saygılı olmak,empati kurmak vb.davranışları kazandırmak amacıyla çeşitli eğitici filmler izlettirilmiş ve akabinde sınıf ortamında müzakere edilmiştir.

Ock

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek,motivasyonumuzu arttırmak amacıyla sabah kahvaltısını tüm çalışanlarımızla beraber okulda yaptık.

Ara

Öğrencilerimizin derse olan ilgisini ve katılımını arttırmak amacıyla birtakım faaliyetlerde bulunduk bu amaçla;öğrencilerimizle beraber hazırladığımız öğretim meteryallerini derslerde aktif olarak kullandık ayrıca EBA´da (Eğitim Bilişim Ağı) sistemi üzerinden tüm öğrencilerin erişimine açtık.

Ara

Okulumuzda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimizin katkılarıyla mesleki eğitim kapsamında öğrencilerimize;imam hatiplik,vaizlik,müezzinlik çalışmaları yaptırılmaktadır.Bu kapsamda okul içinde çeşitli etkinlikler yapılmış ayrıca  öğrencilerimiz arasında yetenekli olanlardan ilimizde yapılan yarışmalara katılım sağlanmıştır.

Ara

Okulumuz öğrencileri arasından sınıflarında başarı gösteren öğrencilerimizi takdir etmek diğer öğrencilerimize de örnek olması düşüncesiyle her sınıftan en az bir öğrencimize başarı belgesi verdik.

Ara

Okulumuz öğrencilerine müslüman türk mucitlerinin ve bilim adamlarının hayatlarını yaptıkları icatları,keşifleri ve bilimsel eserlerini tanıtmak amacıyla sosyal bilgiler öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimizle beraber okul panosu oluşturduk.

Ara

Okulumuzda öğrencilerimize ´´Obezite´´ konusunda farkındalık oluşturmak üzere birtakım faaliyetlerde bulunduk.Bu amaçla tüm sınıflarımızda ´´Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme", "Çocuklarda Diyabet", "Çocuklarda Diyabet  Kamu Spotu" videolarını izlettirdik, ayrıca Fen Bilgisi öğretmenlerimizin öncülüğünde öğrencilerimize obezite konulu okul panosu oluşturduk.

Ara

Öğrencilerimize ilçemizin tarihi ve kültürel miraslarını tanıtmak amacıyla geziler düzenledik. İlçe merkezinde bulunan tarihi Akdağmadeni kilise, hastane, askerlik binası ve tarihi camii gibi  mekanlar Sosyal Bilgileri Öğretmenimiz  Numan GÖÇ ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Recep ATA rehberliğinde gezdirildi. Öğrencilerimiz bu mekanları daha önce fark etmedikleri testip ettik. Bu geziler sayesinde öğrencilerimiz ilçemiz tarihi ve kültürel mirasları hakkında bilgi sahibi oldular.

Ara

Okulumuz kütüphanesi, bilişim sınıfı ve kantin gibi ortak kullanım alanlarını ders saatleri dışında öğrencilerimiz tarafından aktif olarak kullanmaya devam etmektedir. Özellikle evlerinde çalışma ortamı kısıtlı olan öğrencilerimiz bu alanlardan faydalanmaktadır.

Kas

Okulumuz koridoruna öğrencilerimizin ve velilerimizin görüş ve önerilerini daha rahat bir şekilde ifade edebilmeleri için Dilek ve Temenni Kutusu yerleştirdik. Makul görüş ve istekler okul idaremiz ve öğretmenlerimiz tarafından değerlendirilip uygulamaya geçirilecektir. Yanlış uygulamalardan geri adım atılacaktır.  Sizlerin görüş, istek ve düşünceleri yapacağımız çalışmalarda bizlere yol gösterecektir.